Alan belirlemede ve çevre güvenliğinde kullanılan, ekonomik fiyatları nedeni ile en çok tercih edilen çit çeşidi olan örgü tel çitler; galvaniz tel çit ve PVC kaplı olmak üzere 2’ye ayrılır.
Örgü Tel Çit Özellik ve Avantajları
Uzun ömürlü bir sistem olmasına karşın uygun fiyatı nedeni ile en çok tercih edilen tel çeşididir.
Kolay uygulanma özelliklerine de sahiptir; beton direk veya boru direkler arasına çekilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir.
Baklava deseni verilerek örülür, talepler doğrultusunda örgü aralığı ( göz aralığı) daraltılıp genişletilebilir.
Bir noktasından kesilse dahi sökülmeye meydan vermeyen bir yapıya sahiptir.
Beyaz, mavi, yeşil ve gri renk tonlarında imal edilmektedir.
Paslanmaz, deforme olmaz yapısı ile ilk gün ki halini uzun süre koruyan çit sistemleri, uygulandığı her alanın güvenliğini uzun süre ve sorunsuz olarak sağlamaktadır.
Kullanım Alanları
Boş arsa, kara yolları sınırları, askeri alan belirtme ve hava alanları çevresi başta olmak üzere daha pek çok alanda kullanılan, kolay montaj ve ekonomik olması nedeni ile en çok tüketilen örgü teli çitleri alan korumada en etkili yöntemi oluşturmaktadır. Tel çit uygulamalarında çalışılan firma da en az bariyer sistemleri kadar önemli bir konuya sahiptir. Uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren, bariyer ve tel çit uygulamalarında çığır açan Fırat Tel, Tel çit firmaları arasında verdiği kaliteli hizmet anlayışı ile özel bir yere sahiptir. Tel çit fiyatları ve tel çit modelleri konusunda pek çok seçenek sunan ve müşteri odaklı çözümler üreten firmamız, kaliteden ödün vermeden, ekonomik fiyatlara tel çit uygulamaları gerçekleştirmektedir
Beton Direk Üzeri Tel Örgü Sistemleri
Beton Direk ve Beton Payanda Üretim Süreci
Örgü beton direk ve payandaları vibrasyon sistemi ile yağlı çelik kalıplarda sıkıştırarak döküm yapılmakta ve 400 doz beton kullanılarak üretilmektedir.
Beton direklerin ve payandaların uygulaması müşteri talepleri ve işin kapsamı doğrultusunda deneyimli ekiplerce gerekli makine ve ekipmanlar kullanılarak; toprak zemine burgu veya el yöntemi ile çukurlar açılır. Direkler ve payandalar , fen ve sanat kurallarına uygun olarak çukurlara yerleştirildikten sonra beton dökülerek sabitlenir. Sabitleme betonun kuruma sürecinden sonra gergi teli, var ise dikenli teli sonrasında ise galvaniz kafes tel örü veya PVC kaplı kafes tel örgü bağlama telleri ile gergi teli ve beton direklere bağlanarak sabitlenir.
Bunların dışında müşteri talebine bağlı olarak eğri beton direklerimizde dikenli tel veya jiletli tel de monte edilebilir. İstenildiği takdirde özel kalıplarımız yardımı ile hatıl beton uygulaması ile ürünümüz çok daha uzun ömürlü olmaktadır.
Beton direk ve payandaların geniş uygulama alanlarının olması sebebi ile yukarıda açıklanan uygulama tercih edilse de beton direğe direkt olarak sadece dikenli tel ve/veya jiletli tel uygulaması yapılması da mümkündür. Ayrıca özel baskılar ile eğik beton direkler çatal baslı direğe çevrilip helezon jiletli tel ve/veya spiral dikenli tel uygulaması da yapılabilmektedir. Müşterilerimizin ihtiyaçları kapı üretimimiz ile tam anlamı ile karşılanmakta ve Fırat Tel; kalitesi ayrıcalığını müşterilerimize yaşatmaktadır.
Tel Çapları
Direk Aralığı
Örgü Tel
Gergi Tel
Payanda
Temel Ebadı
Toprak Üzerinde Kalan Net Kısım
Dikenli Tel Yatay Çapraz
3mt
1,50
3 Sıra
45mt + Köşelere
0,50 cm
1,50cm
6 Düz 2 Çapraz
2.4mt Çit Tesisi Uygulaması
Direk Aralığı
Örgü Tel
Gergi Tel
Payanda
Temel Ebadı
Toprak Üzerinde Kalan Net Kısım
Dikenli Tel Yatay Çapraz
3mt
1,50
3 Sıra
45mt + Köşelere
0,50 cm
1,90cm
8 Düz 2 Çapraz
Tel Çapları 2
Direk Aralığı
Örgü Tel
Gergi Tel
Payanda
Temel Ebadı
Toprak Üzerinde Kalan Net Kısım
Dikenli Tel Yatay Çapraz
3mt
1,50
3 Sıra
45mt + Köşelere
0,50 cm
2,50cm
10 Düz 2 Çapraz
Boru Direk Üzeri Tel Örgü Sistemleri
Boru Direkli Çit İmalatı çok amaçlı kullanım alanlarına sahip oldukları için en fazla tercih edilen ürünlerin başında gelir.
Yaşam alanlarınızı sizin için en güvenli yer haline getirmen için kullanılan boru direkli tel çit her türlü çit kullanımına uygun ve kolay uygulama imkanına sahip olması ile birlikte hem kötü hava koşullarına dayanıklı hem de uzun ömürlü olması yönünden tercih edilir. Direklerin kalınlıkları önerilen takribi 1,5 cm ile 3 cm arasında oynamaktadır. Emniyetli, ekonomik, şık, uzun ömürlü olması ve yüksek malzeme kalitesine sahip olması sebebi ile önerdiğimiz uygulamalardandır.
Boru direkleri isteğe bağlı olarak kullanım alanına ve zevke göre polyester kaplama veya yağlı boya ile renklendirilerek müşterinin hizmetine sunulmaktadır. Boru direkler müşterilerimizin istediği ve ihtiyaca göre istenildiği ölçüde kesilir ve boru direğe kavis ( bükülme ) özelliği verilir. Boru Direkli tel çitler çok çeşitli ebat ve ölçülere sahiptirler ve ihtiyaca göre çapı ve ebatları değişebilir.
Teknik Özellikler
Göz arası (mm)
Tel Çapları (mm)
Yükseklik (mt)
70×70
2 / 2,5 /3 /3,5 /4
İstenen Ölçüde
60×60
2 / 2,5 /3 /3,5 /4
İstenen Ölçüde
50×50
2 / 2,5 /3 /3,5 /4
İstenen Ölçüde
40×40
2 / 2,5 /3 /3,5 /4
İstenen Ölçüde
30×30
2 / 2,5 /3 /3,5 /4
İstenen Ölçüde
Boru Direk Çit 2 çeşit uygulanır ;
Duvar üzeri uygulama.
Toprak zemin uygulaması
Boru Direk üzeri çit çok geniş kullanım alanlarına sahiptir.
Boru direklerimiz isteğe bağlı olarak ; antipas , antipas + yağlı boya veya polyester kaplı olmak üzere hazırlanacak müşteriye sunulur.